Moet ik naar de dokter?

Ingediend door Rutger op ma, 04/16/2018 - 11:08

Als je zelf -of een dierbare- plotseling ziek wordt, wil je zo snel mogelijk hulp. Logisch natuurlijk. Meestal volstaat een telefoontje naar de huisarts, om direct een afspraak, of zelfs een visite af te spreken. Maar wat nu als dit midden in de nacht, of in het weekend gebeurt? Moet je 112 bellen, naar de SEH gaan, of naar de huisartsenpost?

Als eerste is het belangrijk om te bepalen hoe ernstig de situatie is. Bij ernstige ongelukken, verdrinking, of een hartaanval is het natuurlijk wel duidelijk: dan bel je het beste 112. Maar wat als de symptomen iets minder duidelijk zijn? Dat is soms erg lastig te beoordelen als niet medisch geschoolde persoon.

Gelukkig is daar nu de website -en app- van moetiknaardedokter.nl voor. Hiermee kunt u snel zien of u direct contact moet opnemen en met wie u dat het beste kunt doen. Ook als u bij iemand anders op bezoek bent! Zo wordt u snel en doeltreffend naar de meest geschikte en eerst beschikbare hulpverlener gestuurd. Dit scheelt u veel tijd en geld.

Hoeft u van de app niet direct naar de spoedpost, maar twijfelt u toch? Neem dan toch direct contact op met uw huisartsenpost voor overleg!

Is dit een geval voor de huisartspost?